De genomineerden

Dit zijn de acht genomineerden voor de Circular Business Awards 2023-2024

Circl

CIRCL staat voor ‘Creating Innovative Residential Compact Livingspaces’. Het bedrijf ontwikkelde een gestandaardiseerd, duurzaam bouwsysteem en software voor digitaal ontwerp van woningen. Daarmee kan het circulaire woningen bouwen op maat van elk gezin en elk perceel in België.

Ecosteryl (AMB SA)

Ecosteryl biedt een duurzame, kosteneffectieve oplossing voor het beheer van medisch afval. De onderneming wil met haar gebruiksklare internationale oplossingen een ingrijpende verandering teweegbrengen in de medische wereld.

JUUNOO

JUUNOO wil zich binnen de bouwsector onderscheiden door binnenwanden aan te bieden die tot dertig keer hergebruikt kunnen worden. In tegenstelling tot traditionele muren, die aan het einde van hun levenscyclus afbraakkosten met zich meebrengen, leveren de wanden van JUUNOO inkomsten op.

Orbix nv /
Vandersanden Steenfabrieken

Orbix en Vandersanden Steenfabrieken maken werk van circulair bouwen en zorgen voor een circulaire verwerking van de minerale reststroom uit de staalindustrie. Samen realiseerden ze de ‘Pirrouet®’ CO2-negatieve gevelsteen. Die neemt tijdens het productieproces, via een innovatieve carbonatietechnologie, maar liefst 60 kg CO2 op en wordt daarbij permanent gebonden aan calciumhoudende materialen. Bovendien maakt het productieproces gebruik van materialen die voor 80% zijn.

Out of Use nv

Out of Use is een milieubedrijf dat met afgedankte of ongebruikte IT-materialen van bedrijven duurzame oplossingen voorstelt. Het zorgt voor het verpakken en ophalen van het IT-materiaal, verwijdert data en maakt toestellen klaar voor hergebruik of recyclage.

Snappies

Snappies biedt een b2b-service van wasbare, en dus circulaire luiers voor kinderdagverblijven. Het doel van dat innovatieve all-in-one-idee is om het gebruik van wegwerpluiers, dat in België jaarlijks goed is voor tienduizenden tonnen afval, massaal te verminderen.

Unilin

Unilin pioniert door in zijn spaanplaten hout te gebruiken dat voor 95% is gerecycleerd. Dat is een wereldwijd unicum in de sector. Jaarlijks recycleert Unilin bijna 1 miljoen ton hout in zijn spaanplaatproductie, wat hen het grootste houtrecyclagebedrijf van België maakt.

VO Group

De ‘My Impact Tool’ van VO Group is een platform voor het verbeteren van de milieu- en sociale prestaties van eventprojecten en communicatiecampagnes. De tool is bedoeld om de samenleving bewust te maken van de impact van communicatie en evenementen.